Sosiale nettverk

Vi har flere sosiale nettverk og de mest populære er kanskje Facebook, Myspace og Twitter.

Facebook

Nettstedet ble startet av Mark Zuckerberg i februar 2004 under navnet «The Facebook». Var opprinnelig et sosialt nettverk for univeristetet han gikk på, nemlig Harvard, men etterhvert så har det nå blitt spredd utover til hele verden.

I dag er det over 400 millioner brukere her og over 2.2 millioner nordmenn er medlem.

Brukes til alt fra promotering av nye produkter, protester, fansider og masse masse mer. Du kan komme i kontakt med gamle kjente, holde kontakten med venner, dele filmer, bilder og skrive meldinger til hverandre. Alt kan gjøres her, til og med spill kan du finne mye av her.

«Ordet Facebook stammer fra skolekataloger i USA, som deles ut til nye studenter på høgskoler og universiteter».

Myspace

MySpace er et sosialt nettsamfunn, med over 100 millioner registrerte brukere. Nettstedet er et av de mest populære på internett, ligger som nummer fire på Alexas liste over de mest besøkte nettstedene, og har en vekstrate på rundt 230 000 brukere per dag. Stedet brukes også aktivt av etablerte artister.

Twitter

Twitter er et amerikansk gratis nettsamfunn og en mikrobloggingtjeneste som lar brukerne sende og lese andre brukeres oppdateringer (på engelsk kalt tweets), som er tekstbaserte meldinger bestående av inntil 140 tegn. Du kan følge og blit følgt av andre brukere. Ikke veldig privat da alle kan se deg, mens på facebook kan du selv stille inn hvor privat kontoen din skal være.

Kort forklaring av sosiale nettverk:

samt en litt morsom video helt på slutten:

Published in: on 04.06.10 at 14:24  Legg igjen en kommentar  

The URI to TrackBack this entry is: https://andreaskb.wordpress.com/2010/06/04/sosiale-nettverk/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Legg igjen en kommentar